Sastojci:
- 8 listova lazanja
- 3 dl soka od paradajza
- 200 g kačkavalja
- ulje, so
Za fil:
- 350 g švapskog sira
- 100 g mariniranih šampinjona
- 200 g praške šunke
Za bešamel sos:
- 60 g putera
- 3 kašike brašna
- 6 dl mleka
- 40 g parmezana
- 1 jaje, so
Način pripreme:
Fil:
1. Prašku šunku i marinirane šampinjone iseći na kockice.
Bešamel sos:
1. U manjoj šerpi otopiti puter te dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i posoliti.
2. U ohlađeni sos dodati jaje i promešati.
Finalni postupak:
1. Listove lazanja jedan po jedan kratko prokuvati u slanoj vodi da omekšaju. Potom ih izvaditi i ostaviti da se ocede.
2. Svaki list premazati sa malo fila od sira i urolovati.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati polovinu bešamel sosa.
4. Preko njega poslagati rolovane lazanje, preliti ih sa malo soka od paradajza a potom sipati preostali bešamel.
5. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)