Sastojci:
- 500 g fileta soma
- 2 čena belog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 1 jaje
- 300 g krompira
- 1 kašika soja sosa
- prstohvat sveže rendanog đumbira
- prezle po potrebi
- 150 g zelenih maslina sa paprikom
- 200 g majoneza
- 1 limun
- mešavina začina
- ulje, so
Način pripreme:
1. Krompir oljuštiti, iseći na kockice i obariti u slanoj vodi. Zatim ga procediti od suvišne tečnosti i ispasirati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti pire krompir, mlevenu ribu, pasirani beli luk, peršun, đumbir, soja sos i jaje. Dodati začine po ukusu pa postepeno dodavati prezle i mešati dok se ne dobije smesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati krokete veličine oraha. Spuštati u duboku masnoću i pržiti dok ne porumene.
5. Na čačkalice nabadati po jedan kroket i maslinu dok se ne utroši pripremljeni materijal. Na kraju ih poprskati climunom i preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)