Sastojci:
- 1 kg junećeg mesa od buta
- 2 kašike džema od šljiva
- 3 veće glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 100 g celera
- 3 kašike paradajz pirea
- 100 g pančete
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2 kašike gustina
- juneće supe po potrebi
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina, biber
Način pripreme:
1. Junetinu iseći na krupnije kocke, a pančetu na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i pančetu, zatim dodati šargarepu i celer pa pržiti dok povrće ne omekša.
4. Potom dodati juneće meso i pržiti ga dok ne promeni boju. Povremeno dolivati juneću supu po potrebi.
5. Kada je meso napola dinstano, dodati džem od šljiva, paradajz pire i mlevenu papriku te doliti vode da ogrezne. Kuvati na umerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša.
6. Pred kraj dinstanja dodati mešavinu gustina sa malo vode i začine po ukusu. Kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)