Sastojci:
- 300 g lisnatog testa
- 3 mlade tikvice
- 200 g mladog sira
- 1 kašika brašna
- 100 g suvog vrata
- 3 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica seckane mirođije
- 2 kašike ulja
- so
- biber
Priprema:
1. Tikvicama odseći vrhove, a potom ih zajedno sa korom izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti tikvice, mladi sir, suvi vrat, umućena jaja, brašno i crni luk. Dodati mirođiju i začine po ukusu pa promešati da se dobije ujednačena smesa.
4. Lisnato testo istanjiti oklagijom.
5. Okruglu tepsiju nauljiti te dno i bočne stranice obložiti lisnatim testom. Preko testa naneti fil od tikvica i poravnati. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Priprema: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)