Jasna Jovanović otkriva tajnu svoje lepote

Jasna Jovanović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 25/09/2014

0

Voditeljku emisije "Eksploziv" Jasnu Jovanović iskustvo je naučilo da je ključ lepote svake žene njeno samopouzdanje i ljubav prema sebi. U skladu s tim uspela je da pobedi sitne strahove i slabosti i zavoli svoje mane. Plavokosa lepotica, koja nekoliko puta sedmično sa televizijskim auditorijumom deli neke od najpotresnijih priča iz naše okoline, u svakodnevnom životu je veoma praktična i samodisciplinovana. Trudi se da se redovno rekreira, a umesto da novac troši na skupe preparate za negu radije bira prirodne meleme spravljene po starim recepturama. Iako mnogi smatraju da je za posao koji obavlja lep izgled ključ uspeha, Jovanovićeva tvrdi da je bitnije samopouzdanje.

Koliko je lep i negovan izgled važan za posao voditelja?

- Mnogi misle da je u mom poslu šminka od ključnog značaja, ali to je daleko od istine. Na malom ekranu voditelj mora da zrači, a ukoliko nije zadovoljan sobom, ne samo spoljašnjošću već i duhovnim životom, tu ništa ne može da pomogne. Samopouzdanje je najvažnije. Kada čovek ceni i voli sebe, onda takav odnos prema njemu imaju i drugi. To je suština lepote.

Na televiziji odajete utisak osobe pune samopouzdanja, jeste li i privatno uvek sigurni u sebe?
- U sebe sam najsigurnija. Nikada sebe nisam izneverila, sve što sam želela sebi sam priuštila. Samopouzdanje se najteže stiče, čovek mora neprestano da preispituje sebe, da sumnja u svoje mogućnosti. Srećom, uspela sam da prevaziđem sve svoje slabosti.

Kakva je vaša svakodnevna rutina kada je reč o nezi?
- Nema tu nekih posebnih pravila. Što jednostavnije, to bolje. Važno je u šta verujete. Recimo ja verujem da mi krema za bore nije potrebna i ne koristim je. Umesto toga, pijem mnogo vode i čajeva. I, nećete verovati, premalo spavam.

Da li ste posle tridesete ipak promenili nešto u nezi?

- Počela sam sebe više da volim, da cenim svoje godine i da izvlačim najbolje iz sebe. Džaba sve kreme, skupi tretmani, preparati, operacije, kad čovek ne voli sebe, ne može ni da bude lep.

Kako birate proizvode koje koristite?
- Reklama na mene nikada nije imala uticaj. Ako odem negde, na neku planinu ili u selo, i upoznam ženu koja od biljaka, smole i prirodnih stvari pravi melem, uzeću to. Takođe imam potpuno poverenje u svog dermatologa koji pravi preparate za lice, koji su prilagođeni mojoj koži.

Zbog čega ste protivnik industrijskih proizvoda za negu?
- Nisam baš isključiva, ali sam sumnjičava kada su te stvari u pitanju. Imam običaj da čitam šta piše na etiketi i onda mi se taj sadržaj najčešće nimalo ne dopadne. Uglavnom, pomislim ko zna šta tu sve još ima, a ne piše, i najčešće ne kupim proizvod za koji se zainteresujem.

Koristite li maske za lice?

- Koristim kad odem na neki tretman. Inače, u kućnoj varijanti to ne praktikujem. Nisam toliko smela da eksperimentišem na taj način.

Spadate li u žene koje provode mnogo vremena pred ogledalom?
- Imam i te životne faze. Nemam baš običaj da se gledam satima, ali ponekad volim da provedem određeno vreme pred ogledalom. Mislim da svaki čovek ima potrebu da se pomalo divi sebi, porazgovara sa sobom i pogleda se u oči.

Da li je teško održavati zdravom plavu farbanu kosu?
- Mislim da to nema veze sa bojom. Posao voditelja nalaže da uvek imate urednu frizuru, što podrazumeva i stalno tretiranje kose. Nije lako, moram da priznam.

Jeste li zadovoljni tretmanima keratinom koje koristite?

- Keratin koristim poslednjih godinu i po dana i zadovoljna sam. Posle tretmana nekoliko meseci nemam probleme sa frizurom. Kosa mi je lepa, ne zahteva preterano feniranje, keratin mi omogućava da u svakom trenutku imam frizuru, čak i kad se probudim.

Na čemu se bazira vaša ishrana?
- Ako biste pitali mog oca, on bi rekao da je to hrana za ptice, moja majka bi rekla da ništa ne jedem, a moja sestra da ona to nikada ne bi jela. Dakle, moju porodicu to ne treba pitati. Iz mog ugla, hranim se raznovrsno, ali jedem malo, zapravo onoliko koliko mi prija. Ne jedem hranu pripremljenu na ulju, onu koja sadrži luk, slaninu i brzu hranu. Hranim se namirnicama koje sama ili ljudi u koje imam poverenje nabavljaju.

Da li se redovno rekreirate i na koji način?
- Imam faze kada to radim udarnički, a postoje i one kada ne radim ništa. Trenutno sam u periodu kada se pripremam za treninge. Inače, volim da trčim, vozim bicikl i da mnogo i dugo pešačim.

Imate li običaj da menjate izgled kada ste emotivno nezadovoljni?

- Ne dozvoljavam da budem emotivno nezadovoljna. Ljubav mi je najvažnija na svetu, odakle god da dolazi.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Šminka: Aleksandra Sanja Orlandić Sretković, 064 / 1265454
Frizura: Bojan Nastasić za Modni studio „Indola“, Bulevar kralja Aleksandra 318, tel. 064 / 1277464

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin