Sastojci:
- 400 g starog hleba
- 2,5 dl mleka
- 4 jajeta
- 1 prašak za pecivo
- 100 g praške šunke
- 100 g kačkavalja
- 2 struka mladog luka
- 3 dl ulja
- 200 g majoneza
- mešavina začina
Priprema:
1. Stari hleb iseći na krupnije kocke pa ga preliti mlakim mlekom i ostaviti da nabubri. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i izmrviti.
2. Prašku šunku i mladi luk sitno iseckati, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti izmrvljeni hleb, prašku šunku, mladi luk, kačkavalj, umućena jaja i prašak za pecivo. Dodati začine po ukusu i dobro izmesiti da se dobije kompaktna smesa.
4. Kašikom od pripremljene smese oblikovati uštipke i spuštati ih u vrelo ulje. Pržiti sa obe strane dok ne porumene. Potom ih spuštati na papirnu salvetu da se upije suvišna masnoća.
5. Pržene uštipke preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)