Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 500 g mladog spanaća
- 250 g mladog sira
- 4 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g putera
- 3 kašike maslinovog ulja
- mešavina začina
- so
Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
2. Spanać izblanširati u slanoj vodi pa ga ocediti od suvišne tečnosti i iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati spanać i beli luk. Sve kratko propržiti te skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu smesu dodati izmrvljeni mladi sir i umućena jaja pa promešati.
5. Pravougaonu tepsiju premazati puterom, a dno prekriti dvema korama za pitu. Premazati sa malo fila od spanaća i prekriti jednom korom. Isti postupak (kora, fil) ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti sa dve kore za pitu.
6. Pripremljenu pitu iseći na kocke i preliti je otopljenim puterom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)