Sastojci:
1 veća dimljena svinjska butkica
3 čena belog luka
2 glavice crnog luka
4 šargarepe
1 koren peršuna
1 koren paštrnaka
1 manji celer
4 veća krompira
2 lovorova lista
5 kašika ulja
mešavina začina, biber
Za bešamel sos:
80 g putera
2 dl pavlake
3 kašike brašna
4 dl mleka
3 kašike rendanog rena
mešavina začina
Priprema:
1. Dimljenu butkicu zaseći na nekoliko mesta, šargarepu, crni luk, peršun, paštrnak, celer i krompir oljuštiti i iseći na krupnije komade.
2. U dublji lonac staviti butkicu i pripremljeno povrće, dodati lovorov list, začine po ukusu i naliti vodom da ogrezne. Poklopiti i kuvati dok povrće ne omekša, a meso ne počne da se odvaja od kostiju.
3. Kuvanu butkicu ocediti od tečnosti, odstraniti masnoću i kosti, te je iseći na komade. Povrće takođe ocediti od tečnosti i iseći na krupnije komade.
4. Posebno pripremiti bešamel sos: u manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati sve dok se masa ne zgusne.
5. Pripremljen sos ostaviti da se ohladi, dodati pavlaku, ren, pasirani beli luk, začine po ukusu i promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti, sipati u nju obareno meso i povrće, te promešati. Preliti pripremljenim sosom i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)