Sastojci:
1 veća dimljena svinjska butkica
3 čena belog luka
2 glavice crnog luka
4 šargarepe
1 koren peršuna
1 koren paštrnaka
1 manji celer
4 veća krompira
2 lovorova lista
5 kašika ulja
mešavina začina, biber
Za bešamel sos:
80 g putera
2 dl pavlake
3 kašike brašna
4 dl mleka
3 kašike rendanog rena
mešavina začina
Priprema:
1. Dimljenu butkicu zaseći na nekoliko mesta, šargarepu, crni luk, peršun, paštrnak, celer i krompir oljuštiti i iseći na krupnije komade.
2. U dublji lonac staviti butkicu i pripremljeno povrće, dodati lovorov list, začine po ukusu i naliti vodom da ogrezne. Poklopiti i kuvati dok povrće ne omekša, a meso ne počne da se odvaja od kostiju.
3. Kuvanu butkicu ocediti od tečnosti, odstraniti masnoću i kosti, te je iseći na komade. Povrće takođe ocediti od tečnosti i iseći na krupnije komade.
4. Posebno pripremiti bešamel sos: u manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati sve dok se masa ne zgusne.
5. Pripremljen sos ostaviti da se ohladi, dodati pavlaku, ren, pasirani beli luk, začine po ukusu i promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti, sipati u nju obareno meso i povrće, te promešati. Preliti pripremljenim sosom i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)