Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
500 g pelata paradajza
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
0,5 dl belog vina
1 kašika seckanog peršuna
origano, bosiljak
4 kašike maslinovog ulja
200 g pirinča
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Pelat paradajza iseći na kocke, pileće belo meso na manje komade, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo maslinovog ulja propržiti crni i beli luk. Kada luk postane staklast, dodati piletinu i kratko prodinstati.
3. Zatim dodati pelat paradajza, belo vino, origano i bosiljak po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati peršun, začine po ukusu i promešati.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi, a zatim ga procediti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)