Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
500 g pelata paradajza
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
0,5 dl belog vina
1 kašika seckanog peršuna
origano, bosiljak
4 kašike maslinovog ulja
200 g pirinča
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Pelat paradajza iseći na kocke, pileće belo meso na manje komade, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo maslinovog ulja propržiti crni i beli luk. Kada luk postane staklast, dodati piletinu i kratko prodinstati.
3. Zatim dodati pelat paradajza, belo vino, origano i bosiljak po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati peršun, začine po ukusu i promešati.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi, a zatim ga procediti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)