Sastojci:
400 g mlevene junetine
16 listova vinove loze
40 g parmezana
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašika seckanog peršuna
70 g tarane
1 jaje
3 žumanceta
1 kašičica mlevene paprike
4 kašike ulja
4 dl neutralne pavlake
mirođija, biber
mešavina začina
Priprema:
1. Listove vinove loze preliti ključalom vodom i poklopiti da omekšaju. Zatim ih ocediti i ostaviti sa strane.
2. Crni i beli luk sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati mlevenu junetinu. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola gotovo, dodati taranu i mlevenu papriku pa dinstati dok tarana ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pripremljen fil ostaviti da se ohladi, potom dodati jaje, parmezan, začine i peršun, i promešati.
6. Na svaki list vinove loze staviti kašiku pripremljenog fila i uviti u sarmu.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i poslagati u nju pripremljene sarmice. Zaliti vodom da ogreznu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 20 min.
8. Sarme izvaditi iz rerne i odliti suvišnu tečnost. Umutiti žumanca i neutralnu pavlaku, preliti preko sarmica i vratiti u rernu da se dopeče.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)