Sarmice u vinovom lišću

Sarmice u vinovom lišću

Autor: | 15/10/2014

0

Sastojci:

400 g mlevene junetine
16 listova vinove loze
40 g parmezana
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašika seckanog peršuna
70 g tarane
1 jaje
3 žumanceta
1 kašičica mlevene paprike
4 kašike ulja
4 dl neutralne pavlake
mirođija, biber
mešavina začina

Priprema:

1. Listove vinove loze preliti ključalom vodom i poklopiti da omekšaju. Zatim ih ocediti i ostaviti sa strane.
2. Crni i beli luk sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati mlevenu junetinu. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola gotovo, dodati taranu i mlevenu papriku pa dinstati dok tarana ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pripremljen fil ostaviti da se ohladi, potom dodati jaje, parmezan, začine i peršun, i promešati.
6. Na svaki list vinove loze staviti kašiku pripremljenog fila i uviti u sarmu.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i poslagati u nju pripremljene sarmice. Zaliti vodom da ogreznu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 20 min.
8. Sarme izvaditi iz rerne i odliti suvišnu tečnost. Umutiti žumanca i neutralnu pavlaku, preliti preko sarmica i vratiti u rernu da se dopeče.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin