Sastojci:
200 g integralnog brašna
400 g pšeničnog brašna
1 svež kvasac
1 dl mleka
1 dl ulja
1 dl vode
1 belance
1 kašičica šećera
120 g mesnate slanine
120 g kačkavalja
kim, so
Priprema:
1. U mlako mleko dodati šećer, kašičicu brašna i svež kvasac, te dobro promešati kako ne bi bilo grudvica i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Kačkavalj izrendati na krupno rende, slaninu sitno iseckati i propržiti na malo ulja.
3. U većoj posudi sjediniti polovinu mešavine integralnog i pšeničnog brešna i dodati nadošao kvasac, ulje, vodu i so. Dobro izmešati, a potom dodati ohlađenu prženu slaninu i kačkavalj.
4. Postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
5. Oklagijom ga istanjiti na debljinu od 1cm i odgovarajućom modlom izvaditi pogačice.
6. Pogačice zaseći unakrsno, premazati belancetom i posuti kimom. Peći 30 min. u prethodno zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)