Sastojci:
200 g integralnog brašna
400 g pšeničnog brašna
1 svež kvasac
1 dl mleka
1 dl ulja
1 dl vode
1 belance
1 kašičica šećera
120 g mesnate slanine
120 g kačkavalja
kim, so
Priprema:
1. U mlako mleko dodati šećer, kašičicu brašna i svež kvasac, te dobro promešati kako ne bi bilo grudvica i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Kačkavalj izrendati na krupno rende, slaninu sitno iseckati i propržiti na malo ulja.
3. U većoj posudi sjediniti polovinu mešavine integralnog i pšeničnog brešna i dodati nadošao kvasac, ulje, vodu i so. Dobro izmešati, a potom dodati ohlađenu prženu slaninu i kačkavalj.
4. Postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
5. Oklagijom ga istanjiti na debljinu od 1cm i odgovarajućom modlom izvaditi pogačice.
6. Pogačice zaseći unakrsno, premazati belancetom i posuti kimom. Peći 30 min. u prethodno zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)