Tikvice punjene pečurkama

Tikvice punjene pečurkama

Autor: | 19/10/2014

0

Sastojci:

4 tikvice
300 g mlevenog mesa
100 g šampinjona
100 g pirinča
1 glavica crnog luka
2 dl pavlake
1 kašičica mlevene paprike
1 šargarepa
1 l juneće supe
4 kašike ulja
so, biber
mirođija
mešavina začina

Priprema:

1. Mlade tikvice oprati i poprečno preseći napola.
2. Polovine tikvica izdubiti kašičicom i ostaviti sa strane.
3. Crni luk i unutrašnjost tikvica iseći na kockice, a šampinjone na listove.
4. Na malo ulja propržiti crni luk. Zatim dodati mleveno meso i pirinač, te kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
5. Kada meso i pirinač omekšaju, dodati mlevenu papriku, šampinjone i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.
6. Pripremljenom smesom napuniti tikvice i zatvoriti kolutovima šargarepe.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i poslagati u nju punjene tikvice. Tikvice zaliti supom da ogreznu, prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne omekšaju.
8. Kada tikvice omekšaju, skloniti foliju i odliti suvišnu tečnost.
9. Sjediniti pavlaku, seckanu mirođiju i začinu po ukusu, preliti preko tikvica i vratiti ih u rernu da se zapeku.

Recept Melinde Roža iz Subotice

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još