Ivana Zarić otkriva tajnu svoje lepote

Ivana Zarić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 22/10/2014

0

Više od tri decenije voditeljka Ivana Zarić pozdravlja gledaoce sa malih ekrana, a nakon angažmana u emisiji "Žene" lepo lice televizije "Prva" odnedavno je postala deo novog formata jutarnjeg programa "Tačno 9". Kao javnoj ličnosti, negovan izgled joj je prioritet, a u metodama koje primenjuje oslanja se na iskustvo, ali i snalažljivost. Poverenje radije ukazuje kozmetici iz apoteke, nego proizvodima renomiranih kozmetičkih kuća, a sve do prošle godine odlasci na tretmane i masaže godinama nisu bili upisivani u njen planer. Priznaje da joj lepe reči češće upućuju žene nego muškarci, ali pohvale prihvata samo iz proverenih "izvora", među kojima je njen suprug. U društvu kćerki Katarine i Olge, na njihov zahtev, nikada ne nosi šminku. U susret četrdeset petom rođendanu koji će za koji dan proslaviti, Ivana za "Hello!" govori da se sa godinama žena sve manje smeju oslanjati na genetiku i priznaje da je hrana njen najveći neprijatelj kada je reč o izgledu. Mada do sada nije uradila nijednu estetsku korekciju, poznata voditeljka ne isključuje mogućnost da se u budućnosti odluči na taj potez, jer smatra da je plastična hirurgija medicinska disciplina koja usrećuje ljude.

Koje preparate za negu koristite?

- Koristim samo kozmetiku iz apoteke. Već dugo nisam ljubitelj brendirane robe, pa ni takvih proizvoda za negu, mada znam da u tom rangu ima nekoliko "bisera". Uprkos tome, više volim nešto što je pravljeno po nekim drugim kriterijumima.

Sa koliko godina ste počeli sa svakodnevnom negom?
- Negde u pubertetu. Tada sam imala sam problematičnu kožu i morala sam često da odlazim na tretmane kojima sam rešavala probleme.

Koja su vaša osnovna pravila nege?
- Osnovno pravilo je da u krevet uvek odlazim sa čistom kožom. Sve osim čistoće može da se preskoči, naravno ako se mora.

Ko vam je i kada dao najbolji savet za negu?

- Najbolji savet dala mi je mama. Još kao devojčici, rekla mi je: "Jedno lice imaš", što sam dobro zapamtila.

Zbog posla kojim se bavite često nosite "tešku" šminku. Zahteva li vaše lice zbog toga posebnu negu?
- Mislim da moje lice nije toliko zahtevno, jedino što tu šminku skidam duže i temeljnije nego ovu svakodnevnu. Preko dana nanosim vrlo malo šminke, maskara i karmin su obavezni, a ten ponekad, uglavnom ako nisam zadovoljna kako mi koža tog dana izgleda.

Koliko često odlazite na kozmetičke tretmane?
- Nikada ne idem na kozmetičke tretmane. Znam da je neobično, ali ne volim to da radim. Sada sam već u godinama kada moram, pa ću verovatno uskoro i početi. Prošle godine sam prvi put posle osam godina otišla na kozmetički tretman i to na insistiranje drugarice.

Odlazite li često na masaže?

- I to sam učinila samo jednom.

Šta je po vašem misljenju eliksir mladosti i lepote?
- Isključivo voda.

Pripremate li neke preparate za negu u kućnoj radinosti?
- Ne pripremam ništa kod kuće, sve što koristim je kupovno, ali mislim da je med magičan i ovih dana nameravam da mu se posvetim. Isto ću učiniti i sa maslinovim uljem.

Da li ste pristalica estetske hirurgije i šta je to što biste ili već jeste korigovali na sebi?

- Još uvek nisam, ali ne znači da neću. Mislim da je plastična hirurgija predivna medicinska disciplina koja usrećuje ljude. Volim je samo kad rezultati nisu upadljivi, kad samo vidim da se neko "osvežio" ili prolepšao, a to je retko.

Koristite li hranu kao saveznika u nezi ili vam je ona ljuti protivnik u negovanju izgleda?
- Neprijatelj, i dalje. Još uvek se ne hranim kako bi trebalo, ali planiram uskoro da počnem i sa tim. Do nekih godina žena može da se osloni na sreću, ali sa godinama to vreme prolazi i sve se naplaćuje.

Jesu li vam možda kćerke dale neki dobar savet kada je reč o izgledu?
- Moje kćerke ne vole kada se šminkam i to poštujem kada sam sa njima.

Kada ste sebi najlepši?

- Sebi sam najlepša ujutru, čak i kada sam neispavana. Ne znam zašto, ali verovatno da podsvesno ni ja ne volim šminku.

Imate li neki trik za instant svež izgled posle burne noći?
- Hladne kašike iz zamrzivača na oči. Koristim ih pažljivo i pomalo, jer se sa tim ne sme preterivati.

Dobijate li češće komplimente od muškaraca ili žena?
- Češće mi žene upućuju komplimente, i oni su mi značajniji, ali samo kada znam da su iskreni. Previše se sada svi časte sa rečima poput "lepotice", pa i kritike i komplimente primam samo iz proverenih izvora.

Intervju: Deana Đukić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Šminka i frizura: Ana Spasojević za "Minibar studios", Cara Nikolaja II 17, 011 / 244 – 25 – 21 , 063 / 210 – 377

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin