Sastojci:
800 g junetine od buta
2 glavice crnog luka
300 g pelata paradajza
1 dl soka od paradajza
3 dl goveđe supe
1 dl crnog vina
400 g spiralne testenine
bosiljak
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Junetinu iseći na krupnije komade, pelat paradajza na kocke, crni luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk kako bi postao staklast, a zatim dodati junetinu, te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe.
3. Kada je junetina napola dinstana, dodati pelat i sok od paradajza, crno vino, bosiljak i začine po ukusu. Dinstati dok meso potpuno ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri, kako bi se dobila željena gustina.
4. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je procediti i služiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)