Sastojci:
500 g kora za lazanje
2 čena belog luka
300 g šampinjona
100 g stišnjene šunke
100 g suvog vrata
2 dl soka od paradajza
100 g kečapa
2 dl pavlake
300 g kačkavalja
origano, so, biber
1 kašičica šećera
4 kašike ulja
Priprema:
1. Šampinjone iseći na listove, suvi vrat i stišnjenu šunku na kockice, a beli luk što sitnije iseckati. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti beli luk pa dodati seckane šampinjone. Dinstati na umerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.
3. Zatim dodati prašku šunku i suvi vrat te kratko propržiti. Sipati sok od paradajza koji je prethodno pomešan sa šećerom, dodati kečap, origano i začine po ukusu, i kratko prokuvati. Skloniti sa ringle, dodati pavlaku i promešati.
4. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i dno prekriti korama za lazanje, premazati sa malo pripremljenog fila i posuti kačkavaljem. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal, a završiti sa kačkavaljem.
5. Pripremljene lazanje staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC i peći dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)