Lazanje karbonara

Lazanje karbonara

Autor: | 07/11/2014

0

Sastojci:

500 g kora za lazanje
2 čena belog luka
300 g šampinjona
100 g stišnjene šunke
100 g suvog vrata
2 dl soka od paradajza
100 g kečapa
2 dl pavlake
300 g kačkavalja
origano, so, biber
1 kašičica šećera
4 kašike ulja

Priprema:

1. Šampinjone iseći na listove, suvi vrat i stišnjenu šunku na kockice, a beli luk što sitnije iseckati. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti beli luk pa dodati seckane šampinjone. Dinstati na umerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.
3. Zatim dodati prašku šunku i suvi vrat te kratko propržiti. Sipati sok od paradajza koji je prethodno pomešan sa šećerom, dodati kečap, origano i začine po ukusu, i kratko prokuvati. Skloniti sa ringle, dodati pavlaku i promešati.
4. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i dno prekriti korama za lazanje, premazati sa malo pripremljenog fila i posuti kačkavaljem. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal, a završiti sa kačkavaljem.
5. Pripremljene lazanje staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC i peći dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još