Ivana Nešović otkriva tajnu svoje lepote

Ivana Nešović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 11/11/2014

0

Naša poznata odbojkašica Ivana Nešović pleni nežnošću i lepotom, i bez obzira što sport kojim se bavi često zahteva agresivan stav, ona je već u detinjstvu od majke naučila da u svakoj životnoj situaciji bude ženstvena. Dvadesetšestogodišnja brineta svesna je da lepota dolazi iznutra, pa se najviše trudi da se, uz redovnu fizičku aktivnost, pravilno hrani i da ima pozitivan pristup životu. Sa zdravim navikama i koža joj izgleda lepo i negovano, a umesto skupih kozmetičkih proizvoda, Ivana često pribegava pripremanju različitih maski u kućnoj varijanti.
Samouverena sportistkinja oduvek se trudila da radi samo ono što joj prija, pa zato ovu jesen provodi u Beogradu jer nije želela da igra u zemljama koje ne odgovaraju njenom senzibilitetu. Ali zato je već u decembru očekuje odlazak u klub koji je po njenoj meri.
Dok posle duže vremena uživa u rodnom gradu, Nešovićeva je potpuno posvećena sebi i svom telu, pa je u svakodnevnu rutinu nedavno uvela i pet tibetanskih vežbi koje su, prema njenom mišljenju, ključne za dobro zdravlje i produžetak mladosti.

Kako negujete lice?

- Ujutru se umivam penom sa blagim pilingom jer se koža tokom noći masti kao i preko dana. Posle toga očistim lice tonikom marke „Eucerin“ i obavezno nanesem kremu za lice. Taj proces ponavljam nekoliko puta tokom dana, uvek posle treninga pošto od prašine i prljave lopte nečistoća ostaje na licu. Uveče mi je najvažnije da lepo skinem šminku i tada nanosim kremu za noć.

Kao sportistkinja morate da se tuširate nekoliko puta tokom dana, da li vam je zbog toga koža tela suva?
- Zbog čestih tuširanja koža se isušuje, ali ja nemam problematičnu kožu tako da zahvaljujući kvalitetnim losionima i kremama taj problem lako rešavam. U mojoj torbi su uvek mleko za telo i pomada za ruke koju često koristim.

Birate li mleka za telo koja dobro hidriraju kožu?
- Trudim se da koristim kvalitetne proizvode, a prilikom izbora važniji mi je miris nego da mleko za telo bude izrazito hidrirajuće.

Kakve mirise volite?

- Kada mi koža tela lepo miriše, osećam se lepo i čito, a volim mirise lotosovog cveta, jasmina. Nedavno sam u jednoj našoj apoteci pronašla pomadu domaće proizvodnje sa mirisom nevena koja mi je trenutno omiljena.

Volite li da dok boravite u inostranstvu isprobavate kozmetičke preparate kojih nema na našem tržištu?
- To uvek radim, a najviše sam isprobavala različite proizvode dok sam živela u Japanu. Tamo su svi kozmetički preparati prilagođeni njihovom tipu kože, koji je drugačiji od našeg, i mnogo više hidriraju. Njihovo tržište podleže najstrožim kontrolama i u parfimerijama i apotekama ne može da se nađe ništa što nije na prirodnoj bazi.

Japanke su najmladolikije žene na svetu, mislite li da je to zbog strogog kontrolisanja proizvoda koji su zastupljeni na njihovom tržištu?
- Njihov izgled je pre svega rezultat načina na koji žive. Japanci mnogo vode računa o ishrani i fizički su aktivni, pa zato i imaju lepu kožu. Nijedan kozmetički preparat ne može da uspori starenje ukoliko živite nezdravo. Kreme su tu samo da nam hidriraju kožu.

Vodite li i vi računa o ishrani?

- Da, pobornik sam hrono-ishrane koju praktikujem i izuzetno mi odgovara. Poenta je u tome da se određene namirnice konzumiraju u određeno vreme, ne gladuje se, i zaista bih ga svakome preporučila. Uz to, odnedavno svako jutro radim i pet tibetanskih vežbi, što je, prema mom mišljenju, prava formula za zdravlje, a time i za lep izgled.

Posećujete li redovno kozmetičara?
- Retko odlazim kod kozmetičara, uglavnom kada imam neki problem sa bubuljicama jer mi je koža sklona mašćenju. Umesto toga trudim se da sama održavam higijenu lica i da ga redovno čistim. Sve dok se budem bavila sportom imaću problema jer mi je koža osetljiva na prljavštinu.

Imate li običaj da se dugo zadržavate u parfimerijama isprobavajući različite proizvode?
- Da, naročito kada sam na aerodromima. Tada odmah odem u fri-šop i tamo sam sve do sledećeg leta. U avion uglavnom uđem sa rukama obojenim različitim karminina i drugim proizvodima koje sam isprobavala, ali to obožavam i smiruje me.

Imali ste želju da stavite hijaluron u usne, ali vas je partner odgovorio od toga. Hoćete li ipak to uraditi?

- Nemam ništa protiv uvećanja usana hijaluronom jer je to potpuno prirodni preparat koji naša koža već sadrži. Sigurno ću za desetak godina raditi hijaluronske tretmane na licu, a možda i na usnama. Ali sam veliki protivnik botoksa i silikona, što mi se nimalo ne dopada.

Koji kompliment u vezi sa vašom lepotom najčešće dobijate od dečka?
- Retko mi govori da sam lepa jer zna da to ne volim. Lepota je prolazna stvar i ne znači ništa. Više mi prijaju komplimenti koji nemaju veze sa lepotom. Njih dobijam često i prijaju mi.

Da li je vaša majka presudno uticala da naučite da se šminkate kao profesionalac?
- Da, dok sam bila mala volela sam da gledam mamu kako se šminka i ona me je naučila osnovama mejkapa. Kasnije sam to znanje nadogradila tako što sam gledale različite tutorijale na „Jutjubu“ i isprobavala svašta na licu.

Šminkate li nekada drugarice?

- Da, prilično često i uvek odu od mene srećne i vraćaju se da ih ponovo šminkam. Nanošenje mejkapa drugoj osobi nije nimalo lako jer ne poznajem dovoljno njihovo lice tako da uvek moram da ih analiziram pre nego što počnem da radim.

Imate vrlo kvalitetnu i dugu kosu, kako je negujete?
- Često dobijam komplimente na račun izgleda moje kose, ali nega nije nimalo jednostavna. Posle svakog treninga kosa mi je mokra od znoja tako da je perem bar jednom dnevno, a to je veliki proces jer posle šampona obavezno nanosim regenerator, a potom i masku. Trenutno omiljeni preparat mi je „Nook Magic Crystal argan Oil“.

Koristite li nekada maske koje sami pravite?
- Kada sam u inostranstvu, jednom nedeljno pravim masku od jaja, maslinovog ulja, malo meda i, kada mogu da pronađem, dodam svemu tome i kokosovo mleko. To pakovanje nanese se na kosu i tako se prespava. Od njega su vlasi sjajne i kada ga redovno stavljam, svi me pitaju kako mi je kosa tako blistava. Inače, veliki sam pobornik prirodnog negovanja. Mislim da svaka žena može da bude lepa bez obzira na finansijske mogućnosti. Potrebno je samo da se bavi sobom i da malo istražuje o nezi. Pilinzi ili maske ne moraju da koštaju sto evra da bi bili kvalitetni i da bi davali efekta već možemo i kod kuće sami da ih napravimo.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti