Sastojci:
600 g pilećeg belog mesa
3 dl jogurta
2 čena belog luka
1 kašika senfa
1 kašičica žutog šećera
2 kašike seckane
majčine dušice
150 g prezle
40 parmezana
100 g čipsa
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na šnicle i blago istanjiti tučkom.
2. Sjediniti jogurt, senf, pasirani beli luk, majčinu dušicu, šećer i začine po ukusu, pa dobro izmešati. Preliti preko piletine i ostaviti u frižideru da se marinira 60 min.
3. Posebno sjediniti prezlu, parmezan i samleveni čips.
4. Mariniranu piletinu uvaljati u smesu za panir.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i premazati uljem, a zatim u nju poslagati paniranu piletinu. Odgore poprskati uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)