Za piškotu:
1 oblanda
8 belanaca
320 g šećera
6 žumanaca
320 g mlevenih oraha
3,5 kašika prezli
Za krem:
2 vanil-šećera
11 kašika šećera
5 celih jaja
2 žumanca
100 g čokolade
+ 50 g za posipanje
Priprema :
Piškota:
1. Margarinom premazati tepsiju i staviti oblandu. (Tepsija treba da je veličine oblande.)
2. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati žumanca jedno po jedno neprekidno muteći.
3. Na kraju dodati pržene mlevene orahe i prezlu, te varjačom lepo sjediniti smesu.
4. Smesu sipati preko oblande, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 10 minuta, a zatim smanjiti rernu na 150 °C i peći još 10 minuta.
5. Gotovu piškotu ostaviti da se ohladi.
Krem:
2. Pred kraj dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se smesa ne sjedini, a čokolada ne otopi. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti margarin, pa ga sastaviti sa ohlađenim kremom.
Finalni postupak:
1. Fil premazati preko prohlađene piškote, pa odložiti u frižider da se dobro ohladi.
2. Posuti rendanom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)