Za piškotu:
1 oblanda
8 belanaca
320 g šećera
6 žumanaca
320 g mlevenih oraha
3,5 kašika prezli
Za krem:
2 vanil-šećera
11 kašika šećera
5 celih jaja
2 žumanca
100 g čokolade
+ 50 g za posipanje
Priprema :
Piškota:
1. Margarinom premazati tepsiju i staviti oblandu. (Tepsija treba da je veličine oblande.)
2. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati žumanca jedno po jedno neprekidno muteći.
3. Na kraju dodati pržene mlevene orahe i prezlu, te varjačom lepo sjediniti smesu.
4. Smesu sipati preko oblande, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 10 minuta, a zatim smanjiti rernu na 150 °C i peći još 10 minuta.
5. Gotovu piškotu ostaviti da se ohladi.
Krem:
2. Pred kraj dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se smesa ne sjedini, a čokolada ne otopi. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti margarin, pa ga sastaviti sa ohlađenim kremom.
Finalni postupak:
1. Fil premazati preko prohlađene piškote, pa odložiti u frižider da se dobro ohladi.
2. Posuti rendanom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte višeViše od hiljadu ljudi slušalo predavanje o uticaju digitalnih ekrana na decu
Prva od četiri tribine u okviru kampanje „Dečji svet je veći od ekrana” održana je u Beogradu pred više od hiljadu ljudi
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)