Sastojci:
Za koru:
250 g mlevenih napolitanki
100 g putera
Za fil:
500 g neslanog krem sira
150 g šećera
2 jajeta
1,5 dl slatke pavlake
120 g nutele
2 vanil-šećera
Priprema:
Kora:
1. Mlevene napolitanke preliti otopljenim puterom i dobro izmešati.
2. Dublju tepsiju 20x20 cm obložiti papirom za pečenje, pa rukama utisnuti u nju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 160ºC 15 min. Nakon toga izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. U dubljoj posudi umutiti šećer, vanil-šećer i jaja, dodati slatku pavlaku i krem sir, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. Izdvojiti 1/3 umućenog fila, pa dodati u njega nutelu i promešati.
Finalni postupak:
1. Preko ohlađene kore sipati beli fil od sira, a zatim kašikom rasporediti fil sa nutelom.
2. Peći u zagrejanoj rerni na 160ºC 40 min. Potom ostaviti da se ohladi i stegne, te iseći na kocke.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)