Sastojci:
8 krmenadli
300 g šampinjona
2 tikvice
80 g pirinča
1 dl pavlake
2 jajeta
150 g kačkavalja
1 kašika gustina
1/2 kašičice mlevene paprike
0,5 dl ulja
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Krmenadle začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju kako bi porumenele. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Šampinjone iseći na listove, tikvice oljuštiti i iseći na kocke, a kačkavalj izrendati na krupno rende. Pirinač obariti u slanoj vodi i procediti ga.
3. Na malo ulja propržiti tikvice, dodati šampinjone, začiniti po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati pirinač i polako promešati.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i gustin.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati u nju pržene krmenadle i na svaku staviti po kašiku pripremljenog fila. Preliti ih mešavinom od pavlake, posuti kačkavaljem i staviti u zagrejanu rernu da se zapeče.
6. Zapečene šnicle posuti mlevenom paprikom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)