Sastojci:
125 g brašna
100 g putera
100 g šećera u prahu
1 vanil-šećer
100 g mlevenih badema
50 g badema u komadu
1 belance
Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti puter, šećer, vanil-šećer i dobro izmešati.
2. Dodati belance, brašno, mlevene bademe i dobro umutiti mikserom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smesu za kolačiće sipati u poslastičarski džak i na papir za pečenje istiskivati gomilice.
4. Na sredinu svake gomilice zabosti po jedan badem. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 180 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)