Sastojci:
4 manja karabataka
2 paprike
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
150 g roštilj kobasice
150 g pirinča
100 g graška
1 l juneće supe
mešavina začina, biber, šafran
0,5 dl ulja
Priprema:
1. Karabatake odvojiti od kostiju kako bi se dobile šnicle. Istanjiti ih tučkom za meso preko najlon kese i začiniti po ukusu.
2. Papriku iseći na štapiće, crni luk na kockice, a beli luk na listove.
3. Kobasice propržiti na vrelom ulju kako bi porumenele, a potom ih izvaditi iz suvišne masnoće i ostaviti na toplom. Karabatake takođe propržiti na vrelom ulju, a potom ih izvaditi iz masnoće.
4. Na masnoći od mesa propržili papriku, crni i beli luk kako bi omekšali. Zatim dodati pirinač i grašak, te kratko propržiti.
5. Dodati šafran i začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe po potrebi dok pirinač ne omekša.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati u nju karabatake, rasporediti kolutove prženih kobasica i prekriti pripremljenim rižotom. Zaliti sa 3 dl juneće supe i staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se peče, dok pirinač ne upije suvišnu tečnost i ne omekša.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Dami od stila kao što je Aleksandra Radović pristaje upravo ovakav parfem, nosi dozu svežine
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)