Sastojci:
100 g kupina
100 g malina
100 g borovnica
2-3 kašike Grand Marnier (likera od pomorandže)
60 g crne čokolade
2,5 dl slatke pavlake
250 g maskarpone sira
1 vanil-šećer
50 g šećera
Za dekoraciju:
30 g rendane čokolade
listići sveže nane
Priprema:
1. Voće oprati, prosušiti i rasporediti u čaše, pa poprskati likerom od pomorandže.
2. Crnu čokoladu izrendati, a slatku pavlaku umutiti u šlag.
3. Maskarpone pomešati sa šećerom i vanil-šećerom, umešati šlag od slatke pavlake i rendanu čokoladu.
4. Dobijeni straćatela krem rasporedite preko voća u čaši i posuti rendanom čokoladom. Ukrasiti listićima nane.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Proleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)