Sastojci:
200 g oštrog brašna
1 kašika kakaoa
1/2 kesice praška za pecivo
125 g putera
80 g šećera
1 jaje
rendana kora jednog limuna
1 vanil-šećer
1 kašika slatke pavlake
Za glazuru:
50 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti puter, jaje, šećer, slatku pavlaku, vanil-šećer i rendanu koru limuna. Dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
2. Posebno sjediniti brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodati prethodno pripremljenoj smesi i umesiti testo.
3. Umešeno testo istanjiti pomoću oklagije na debljinu od 1 cm. Modlom u obliku zvezde vaditi željene oblike od testu.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega oblikovano testo i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 15 min.
5. Čokoladu otopiti sa malo ulja, te njome premazati pečene i ohlađene kolačiće.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)