Sastojci:
200 g oštrog brašna
1 kašika kakaoa
1/2 kesice praška za pecivo
125 g putera
80 g šećera
1 jaje
rendana kora jednog limuna
1 vanil-šećer
1 kašika slatke pavlake
Za glazuru:
50 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti puter, jaje, šećer, slatku pavlaku, vanil-šećer i rendanu koru limuna. Dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
2. Posebno sjediniti brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodati prethodno pripremljenoj smesi i umesiti testo.
3. Umešeno testo istanjiti pomoću oklagije na debljinu od 1 cm. Modlom u obliku zvezde vaditi željene oblike od testu.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega oblikovano testo i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 15 min.
5. Čokoladu otopiti sa malo ulja, te njome premazati pečene i ohlađene kolačiće.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)