Sastojci:
Za kore:
6 jaja
6 kašika šećera
200 g čokolade za kuvanje
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
300 g ”jafa keksa”
4 dl soka od narandže
1 dl mleka
Za fil:
4 jajeta
200 g šećera
250 g margarina
150 g čokolade za kuvanje
Za dekoraciju:
2 šlaga
100 g čokolade
Priprema:
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 3 belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 3 kašike šećera i mutiti sve vreme.
2. Posebno umutiti 3 žumanceta, 100 g otopljene čokolade, 0,5 dl mleka, 2 kašike brašna i 1/2 praška za pecivo. Dodati sneg od belanaca i polako promešati.
3. Pripremljenu masu sipati u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, šećer, 125 g margarina i čokoladu za kuvanje.
2. Kuvati na pari i mešati sve dok se ne zgusne.
3. Ostaviti da se ohladi, te dodati preostali margarin i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Prvu koru poprskati sokom od narandže i premazati sa 1/2 fila. Zatim poslagati red ”jafa keksa” i premazati ostatkom fila.
2. Prekriti drugom korom, te i nju poprskati sokom od narandže.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati prego gornje kore. Posuti rendanom čokoladom.
4. Pripremljen kolač ostaviti da se stegne, a potom ga iseći na kocke i služiti.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)