Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
2 dl kiselog mleka
3 dl ulja
250 g šećera
1 prašak za pecivo
3 jajeta
600 g oraha
2 dl kisele vode
0,5 dl mleka
sladoled od čokolade po potrebi
Za preliv:
2 limuna
300 g šećera
4 dl vode
Priprema:
1. Orahe sitno iseckati. U odgovarajućoj posudi sjediniti kiselo mleko, 2 dl ulja, šećer, jaja, prašak za pecivo i seckane orahe. Dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
2. Dublju tepsiju nauljiti te dno prekriti sa dve kore za pitu. Poprskati ih uljem, kiselom vodom, naneti tanak sloj pripremljenog fila i prekriti jednom korom za pitu. Postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal, završiti sa dve kore za pitu.
3. Gornju koru premazati mešavinom ulja i mleka. Pitu iseći na kocke željene
veličine i peći je u zagrejanoj rerni na200 ºC dok ne porumeni.
Preliv:
1. U manjoj šerpi sjediniti šećer i vodu, te kuvati na umerenoj temperaturi dok se šećer ne otopi.
2. Limun oprati, iseći ga na kolutove i dodati u sirup pred kraj kuvanja.
3. Pripremljen preliv ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Pečenu pitu izvaditi iz rerne, još jednom definisati isečene kocke, te je vruću preliti hladnim sirupom i ostaviti da ga upije.
2. Ohlađenu pitu u kockama servirati na tacne i na svaku staviti kuglu sladoleda od čokolade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)