Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
2 dl kiselog mleka
3 dl ulja
250 g šećera
1 prašak za pecivo
3 jajeta
600 g oraha
2 dl kisele vode
0,5 dl mleka
sladoled od čokolade po potrebi
Za preliv:
2 limuna
300 g šećera
4 dl vode
Priprema:
1. Orahe sitno iseckati. U odgovarajućoj posudi sjediniti kiselo mleko, 2 dl ulja, šećer, jaja, prašak za pecivo i seckane orahe. Dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
2. Dublju tepsiju nauljiti te dno prekriti sa dve kore za pitu. Poprskati ih uljem, kiselom vodom, naneti tanak sloj pripremljenog fila i prekriti jednom korom za pitu. Postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal, završiti sa dve kore za pitu.
3. Gornju koru premazati mešavinom ulja i mleka. Pitu iseći na kocke željene
veličine i peći je u zagrejanoj rerni na200 ºC dok ne porumeni.
Preliv:
1. U manjoj šerpi sjediniti šećer i vodu, te kuvati na umerenoj temperaturi dok se šećer ne otopi.
2. Limun oprati, iseći ga na kolutove i dodati u sirup pred kraj kuvanja.
3. Pripremljen preliv ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Pečenu pitu izvaditi iz rerne, još jednom definisati isečene kocke, te je vruću preliti hladnim sirupom i ostaviti da ga upije.
2. Ohlađenu pitu u kockama servirati na tacne i na svaku staviti kuglu sladoleda od čokolade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)