Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
2 crvene paprike
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica senfa
1 dl pavlake
2 kriške bajatog hleba
1 dl mleka
3 jajeta
2 kašike seckanog peršuna
mešavina začina
biber
Za sos od karija:
3 dl neutralne pavlake
4 trougla topljenog
sira
mešavina začina
kari
Priprema:
1. Pileće belo meso, papriku, crni i beli luk samleti na mašini za mlevenje.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg.
3. Kriške hleba natopiti mlekom a potom ih ocediti od suvišne tečnosti i izmrviti.
4. U većoj posudi sjediniti izmrvljen hleb, mleveno meso, papriku i luk, žumanca, senf, pavlaku, peršun i začine po ukusu. Dodati sneg od belanaca i polako promešati.
5. Dublji i uži kalup obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
6. Posebno sjediniti neutralnu pavlaku, topljeni sir, kari i začine po ukusu, te kratko prokuvati.
7. Pečenu veknu iseći na parčad i preliti je pripremljenim sosom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)