Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
2 crvene paprike
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica senfa
1 dl pavlake
2 kriške bajatog hleba
1 dl mleka
3 jajeta
2 kašike seckanog peršuna
mešavina začina
biber
Za sos od karija:
3 dl neutralne pavlake
4 trougla topljenog
sira
mešavina začina
kari
Priprema:
1. Pileće belo meso, papriku, crni i beli luk samleti na mašini za mlevenje.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg.
3. Kriške hleba natopiti mlekom a potom ih ocediti od suvišne tečnosti i izmrviti.
4. U većoj posudi sjediniti izmrvljen hleb, mleveno meso, papriku i luk, žumanca, senf, pavlaku, peršun i začine po ukusu. Dodati sneg od belanaca i polako promešati.
5. Dublji i uži kalup obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
6. Posebno sjediniti neutralnu pavlaku, topljeni sir, kari i začine po ukusu, te kratko prokuvati.
7. Pečenu veknu iseći na parčad i preliti je pripremljenim sosom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)