Sastojci:
250 g šećera u prahu
250 g putera
6 dl pavlake
2 vanil-šećera
400 g ”pti ber” keksa
1 kg jagoda
3 dl mleka
Za dekoraciju:
3 dl slatke pavlake
50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti puter i šećer u prahu.
2. Zatim dodati pavlaku, vanil-šećer i polako promešati.
3. Jagode očistiti i iseći na kolutove, te dodati u fil i promešati.
4. ”Pti ber” keks umakati u mleko i njime prekriti dno tacne. Premazati jednom trećinom fila i prekriti slojem natopljenog keksa. Postupak ponoviti još dva puta i završiti keksom.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, premazati tortu i posuti rendanom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)