Sastojci:
250 g šećera u prahu
250 g putera
6 dl pavlake
2 vanil-šećera
400 g ”pti ber” keksa
1 kg jagoda
3 dl mleka
Za dekoraciju:
3 dl slatke pavlake
50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti puter i šećer u prahu.
2. Zatim dodati pavlaku, vanil-šećer i polako promešati.
3. Jagode očistiti i iseći na kolutove, te dodati u fil i promešati.
4. ”Pti ber” keks umakati u mleko i njime prekriti dno tacne. Premazati jednom trećinom fila i prekriti slojem natopljenog keksa. Postupak ponoviti još dva puta i završiti keksom.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, premazati tortu i posuti rendanom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)