Magične boje za dečju sobu

Magične boje za dečju sobu

Autor: | 25/02/2013

0

A kada je u pitanju stvaranje spavaće sobe njihovih snova, ponekad, sve što je potrebno je prava boja i malo kreativnosti. Dizajn stručnjak Deanna Radaj, vlasnik Bante dizajna u Šarlotu, u Severnoj Karolini, i autor knjige "feng shui za tinejdžere", preporučuje neke od najboljih boja za dečije spavaće sobe.

Unesite dodir prirode u sobu vašeg deteta zelenom bojom. Neutralan kvalitet boju čini ga lakom za uparivanje sa drugim bojama, kaže Radaj. Plus, to dolazi sa nekim drugim privilegijama. "Korišćenje zelene kao primarne ili sekundarne boje u svakoj spavaćoj sobi boji je odlično rešenjekoje obezbeđuje dobro prospavane noći".

Bela donosi prozračnost, može da pomogne da prostor izgleda veći i odlična je za upotrebu u manjim prostorima. Budite pažljivi kada pokušavate uskladite beli sa ostatkom vaše palete boja i svedite je na minimum, čime ćete izbeći da prostor izgleda sterilno ili oštro, naglašava Radaj. "Za sobu deteta, ja predlažem da koristite belu kao sekundarnu ili akcentnu boju", rekla je ona. Jednostavan način je da je koristite kao akcenat kroz posteljinu.

Prošli su dani kada je plava bila samo za dečake. Ovih dana, možete koristiti plavu kao primarnu, sekundarnu ili akcentnu boju za dečake ili devojčice. "Volim da koristim plavu da istaknem zonu za rad ili učenje, ili da u kancelariji ili spavaćoj sobi postavim plavi tepih", rekla je Radaj. Kao alternativu, umesto bojenja cele sobe u plavu, ona sugeriše razbijanje monotonije dodirom boje.

Kao deo porodice zemljanih tonova, braon ili bež mogu da se koriste u bilo kojoj prostoriji, ali su posebno sjajne kada se koriste kao akcentna ili sekundarna boja u spavaćoj sobi. Razbijte monotoniju, Radaj predlaže, dopunjujući braon ili bež svetlijim bojama, kao što su zelena, bela ili ružičasta.

U Feng Shui smislu, ljubičasta ili puprurna je povezana sa vodenim elementom i bogatstvom i obiljem života... "Ja bih predložila da uparite ljubičastu i zelenu za vrhunsko izobilje i rast." Treba razmotriti kontrast sa žutim tonom da se naglase određene oblasti u sobi.

Baš kao što plava nije samo za dečake, roze nije samo za devojčice. Ova zabavna, svetla boja može da bude odlična kao osnovna boja za spavaću sobu vašeg deteta. Ili za lakši dodir, koristite je kao sekundarnu ili akcentnu boju. Radaj kaže: "Ja volim ovu boju u kombinaciji sa zelenom i belom, ili bež za vrlo nežnu kombinaciju."

Dajte detetu sobu osećaj smirenosti i mira sa bogatim spojem plave i zelene, koja je inače poznata kao tirkizna. Pokušajte da koristite tirkiznu kao jedinu boju ili sa roze, braon ili bež, plavom ili belom. "Ovo je takođe odlična boja koja se može koristiti kao prelazna boja kako vaše dete raste, kao najsofisticiranija u paleti boja, a ne kao primarna boja", rekla je ona.

Ako ne želite da idete potpuno u belo, dodajte topao sivi ton šemi boja u spavaćoj sobi vašeg deteta. Neutralna nijansa najbolje funkcioniše kao sekundarna boja, dodajući dubinu prostoriji. Idite jedan korak dalje i oživite boju sa metalik toniranim nameštajem ili dekorom.

Jarka, živa boje poput magente, je savršen akcenat, u materijalu ili kao sekundarna boja. "Zamislite akcenat na belom krevetu ili beloj posteljini... wow!". Takođe možete da je uparite sa drugim bojama, kao što su plava, zelena, ljubičasta ili čak bež. "Ova boja je divna za upotrebu u spavaćoj sobi deteta", kaže Deanna Radaj.

Izvor: MojEnterijer

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: dekor fenf shui