Piletina sa limunom i belim lukom by 24Kitchen

Piletina sa limunom i belim lukom by 24Kitchen

Autor: | 14/05/2013

0

Sastojci:

  • 2 mala pileta
  • 2 limuna
  • 12 čenova belog luka
  • 1 veza sveže majčine dušice
  • maslinovo ulje
  • morska so

Način pripreme:

1. Uzmite dva mala pileta u stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje.

2. Isecite limun na četvrtine. Izdvojte čenove belog luka, ali ih nemojte ljuštiti.
3. U svako pile stavite po tri čena belog luka, dve kriške limuna i pola veze majčine dušice. Kuvarskim koncem vežite batake svakog pileta jedan za drugi, sa gornje i sa donje strane.
4. Razbacajte ostatak čenova belog luka i kriški limuna oko piletine po plehu. Ugurajte ispod njih cele strukove majčine dušice. Premažite pile maslinovim uljem i posolite morskom solju. Pecite piletinu u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni, 30 - 35 minuta.
5. Servirajte pečeno pile sa zelenom salatom sa dresingom od majoneza, pavlake i luka.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još