Čistoća je pola bogatstva

Čistoća je pola bogatstva

Autor: | 14/05/2013

0

 

Ima ljudi koji misle da feng šui ne funkcioniše jer oni ne poznaju osnovne principe energije. Oni koji su uspeli doživeli su drastične promene u životu i privukli blagostanje jer su pokrenuli ustajalu energiju

Prvi korak u primenjivanju feng šuija je čišćenje prostora pod kojim se ne podrazumeva samo čišćenje fizičke prljavštine. Čišćenjem nereda uklanjamo umornu, beživotnu i stagnirajuću energiju u našem domu i otvaramo prostor za novu i svežu energiju.
Svi znamo da, ukoliko jedemo nekontrolisano, ne vežbamo, ne posvećujemo dovoljno pažnje svome telu, dolazi najpre do gojenja, a kasnije i do ozbiljnijih zdrastvenih problema. Isto tako je i sa zanemarivanjem doma.

Strah od siromaštva

Strah od neimaštine najviše se manifestuje kroz skupljanje nepotrebnih stvari. Stagnirajuća energija koja se godinama sakuplja u uglovima, ormarima koje ne čistimo niti praznimo, uništava vitalnu energiju prostora, pa tako i našu.
Znate li da time što čuvate nepotrebne stvari, ne otpuštate emocionalno smeće iz svog života, ne otpuštate prošlost? Tako u budućnosti ne otvarate ni mesto novim idejama i prilikama, a takođe ni materijalnim dobrima.
Obratite pažnju na:
1. Stvari koje niste koristili duže od godinu dana - na psihološkom nivou stvaraju osećaj beskorisnosti i besmisla, upravo zbog toga što se ne koriste
2. Stvari koje ne volite
3. Prljave, neuredne i neorganizovane stvari
4. Pretrpanost (previše stvari na malo mesta) - osećaj težine i nedovoljno životnog prostora - taj osećaj će uticati na neko od životnih područja (karijera, odnosi, partnerstvo, novac)
5. Sve nezavršeno - stvara nemir i stalno podseća na to da bi to trebalo dovršiti, oduzima energiju
6. Stvari koje nas na ovaj ili na onaj način podsećaju na neugodne situacije u životu i koje na bilo koji način izazivaju neugodne emocije u nama
7. Stvari vezane za bivše ljubavi - na energetskom nivou vežu nas uz te osobe i mogu da ometaju odnos sa novim partnerom (pogotovo ako je bilo nečeg negativnog u odnosu)
8. Stvari koje nam više ne pristaju - to se pogotovo odnosi na garderobu, stalno pojačava osećaj da sa nama nešto nije u redu
9. Stvari za "svaki slučaj"
10. Statusni simboli - stvari koje u nama stvaraju iluziju da smo bolji i važniji od drugih. Ego je ovde vrlo jak...
11. Besmisleni pokloni - pokloni koji nam se ne sviđaju
12. Raznorazne uspomene koje nas podsećaju na prošlost
13. Stare novine i časopisi, knjige, muzika, fotografije - i sve ostalo što u sebi nosi simboličan zapis onoga što ne želimo da imamo u životu.
14. "Misteriozni" predmeti - to su predmeti kojima ne znamo namenu ili za koje uopšte ne znamo kako su došli u naš život

Stvari koje ste odlučili da uklonite ne odlažite u podrum (simbolički to predstavlja podsvest) ili na tavan (nadsvest - duhovno područje života), nemojte ih nositi roditeljima (podržavanje vlastite nesamostalnosti), ne poklanjajte ih nekome ko ih ne želi, prodajte ih, zašto da ne (možda nešto i zaradite)? Ili ih, jednostavno, bacite!

Izvor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: čišćenje dekor