Sastojci:
- 1,3 l mleka
- 4 pudinga od vanile
- 100 g šećera
- 250 g margarina
- 200 g šećer u prahu
- 500 g ”pti ber” keksa
- 200 g mlevenog keksa
- 200 g kokosa
- 4 dl slatke pavlake
Priprema:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati 100 g šećera i kuvati dok ne proključa.
3. Mikserom umutiti šećer u prahu i margarin.
4. U ohlađeni puding dodati umućenu smesu od margarina i izmiksati.
5. Dobijenu smesu podeliti na 2 dela. U prvi deo dodati kokos a u drugi mleveni keks i promešati.
6. Jednu trećinu ”pti ber” keksa natopiti mlekom i njime prekriti dno tacne za kolače. Preko keksa premazati fil od mlevenog keksa i prekriti redom natopljenog ”pti bera”. Zatim naneti fil od kokosa pa opet prekriti slojem natopljenog keksa.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Đoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)