Sastojci:
- 450 g pilećeg belog mesa
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 jaje
- 5 kašika prezli
- 300 g klobuka šampinjona
- 150 g kajmaka
- 150 g kačkavalja
- 600 g krompira
- 3 dl ulja, kari
- mešavina začina
Priprema:
1. Pileće belo meso, crni i beli luk samleti na mašini za mlevenje.
3. Od pripremljene smese oblikovati manje pljeskavice težine 60 g.
4. Klobuke šampinjona oprati i osušiti. Na sredinu svake pljeskavice staviti klobuk šampinjona a potom ga obložiti mesom.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poprskati sa malo ulja i poslagati u nju pripremljena gnezda. U sredinu svakog gnezda staviti kašičicu kajmaka i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
6. Pred kraj pečenja na svako gnezdo od mesa staviti kocku kačkavalja i vratiti nakratko u rernu dok se ne sir ne otopi.
7. Krompir oguliti i iseći na štapiće a potom ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)