Sastojci:
- 600 g pilećeg belog mesa
- prstohvat belog luka u prahu
- 1 kašičica seckanog bosiljka
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 150 g kečapa
- 3 jajeta
- 1 limun
- 100 g kačkavalja
- 180 g prezli
- 150 g brašna
- 500 g krompira
- mešavina začina
- origano, ulje
Priprema:
1. Piletinu iseći na šnicle, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
3. Pileće šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u smesu od prezli. Pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
4. Pržene šnicle poprskati sokom od limuna.
5. Kečap pomešati sa malo origana i premazati šnicle. Potom šnicle prekriti listovima kačkavalja i kratko zapeći u rerni da se sir otopi.
6. Krompir očistiti i iseći na štapiće pa ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)