Sastojci:
- 400 g šampinjona
- 100 g badema
- 50 g putera
- 1 mala glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 dl belog vina
- 2 kašike neutralne pavlake
- 1 kašičica seckanog peršuna
- dvopek, so
- 150 g listova mesnate slanine
Priprema:
1. Pečurke iseći na listove, crni luk na kockice, a beli luk izrendati na sitno rende.
2. Na malo ulja u teflonskom tiganju propržiti crni i beli luk. Potom dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
3. Zatim sipati belo vino, dodati začine po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Bademe samleti u blenderu i dodati u ohlađenu smesu od pečuraka. Sipati i 2 kašike pavlake te sve zajedno izmiksati da se dobije fina kremasta smesa. Ostaviti u frižideru da se stegne.
5. Pripremljenu paštetu premazati preko dvopeka i dekorisati listovima slanine.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)