Feng Šui - Kupatilo

Feng Šui - Kupatilo

Autor: | 16/07/2013

0

Moderna kupatila su velika i veoma impresivno opremljena, često sa pozlaćenim slavinama, prelepim ukrasnim detaljima, a najčešće su zastupljena kupatila u koja se ulazi iz spavaće sobe.

Pravila Feng šui-ja preporučuju nešto drugo. Budući da je kupatilo povezano s Elementom Voda, najbolje bi bilo da se ono nalazi na severnoj strani stambenog prostora, da ne bude ni preveliko, niti previše malo i što je najvažnije da poseduje prozor.

Bitno je napomenuti, da se na prozor kupatila ne postavljaju saksije sa cvećem, jer bi one usporavale protok chi-ja. Najnepovoljnije mesto za kupatilo i toalet je, ako se ono nalazi u sredini stambenog prostora - sektor zdravlja, zatim sektoru ugleda i sektoru bogatstva.

“Feng šui takođe nalaže, da se u kupatilo ili toalet nikako ne sme ulaziti iz spavaće sobe, budući da njihove Feng šui osobine nisu kompatibilne.” D. Volters

Svi sanitarni uređaji treba da su ispravni, zato što voda koja odlazi u kanalizaciju, predstavlja novac koji odlazi od vas. Iz istog razloga pozlaćene slavine nisu dobre, jer predstavljaju gubitak vašeg bogatstva. Vrata kupatila bi trebala biti uvek zatvorena i daska na wc šolji poklopljena.

S obzirom da se u kupatilu i toaletu čisti telo spolja i iznutra, potrebno je da ovaj prostor bude besprekorno čist i uredan.

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: dekor feng šui

Pročitajte još

Najnovije vesti