Za koru:
- 6 jaja
- 140 g margarina
- 140 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 140 g mlevenih badema
- 50 g čokolade za kuvanje
- 30 g kakaoa
- 1 kašika ruma
Za fil I:
- 125 g margarina
- 125 g šećera u prahu
- 1 vanil-šećer
- 50 g čokolade za kuvanje
- 20 g kakaoa
- 2 jajeta
- 300 g zamrznutih višanja
Za fil II:
- 1 dl mleka
- 2 dl slatke pavlake
- 375 g čokolade za kuvanje
- 50 g seckanih lešnika
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
4. Pripremljenu smesu peći u okruglom kalupu za torte na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Pečenu koru ostaviti da se ohladi pa je poprečno preseći napola da se dobiju 2 kore.
Fil I:
1. Sjediniti jaja sa šećerom u prahu i vanil-šećerom te kuvati na pari dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. U ohlađenu smesu dodati penasto umućeni margarin i umutiti mikserom. Na kraju dodati otopljenu čokoladu i kakao pa promešati.
Fil II:
1. Slatku pavlaku sjediniti sa mlekom i ostaviti da proključa.
2. Čokoladu izlomiti na kocke i preliti ključalom smesom od mleka i pavlake te mešati dok se ne rastopi. Ostaviti da se ohladi, a potom umutiti mikserom da se dobije fina krema.
Finalni postupak:
1. Prvu koru poprskati rumom, premazati je filom I, posuti oceđenim višnjama i preklopiti drugom korom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Četiri kore, čokolada, puding i maline: Recept za Baron tortu koju je Čkalja obožavao
Recept za Baron tortu
28/03/2024
Saznajte višeDivlja čaga, moćno oružje iz Sibira koje čuva vaše zdravlje
Ekstrakt divlje čage je moćni preparat iz Sibira
26/03/2024
Saznajte višeOvako se hranio genije: Nikola Tesla imao je veoma strog režim, a jedan obrok nikada nije preskakao
Ishrana Nikole Tesle bila je specifična
26/03/2024
Saznajte višeLilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
Lilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
25/03/2024
Saznajte višeOvako se sin uči da postane džentlmen i šmeker: Đoković uveo strogo pravilo Stefanu
Pravilo Novaka Đokovića za sina Stefana
23/03/2024
Saznajte više
Komentari (0)