Punjeno pile

Punjeno pile

Autor: | 23/07/2013

0

Sastojci:

  • 1 pile (1,8 kg)
  • 1 pomorandža
  • 1 kašika meda
  • 1 manji praziluk
  • 250 g pileće džigerice
  • 200 g šampinjona
  • 60 g pirinča
  • 0,5 dl ulja
  • 2 dl supe od povrća
  • 600 g prokelja
  • 50 g margarina
  • mešavina začina, so

Priprema:

1. Praziluk i pileću džigericu iseći na kockice, a šampinjone na listove.

2. Na malo ulja propržiti praziluk i šampinjone, a potom dodati pileću džigericu te i nju kratko propržiti.
3. Zatim dodati pirinač i malo propržiti, pa nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok pirinač na omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pile natrljati začinima po ukusu te napuniti pripremljenim nadevom i otvor pričvrstiti čačkalicama.
5. Tepsiju nauljiti i u nju položiti punjeno pile. Preliti ga supom od povrća i pokriti folijom pa peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 60 min. Potom skloniti foliju.
6. Sjediniti sok od pomorandže sa medom i pripremljenom smesom prelivati pile tokom pečenja.
7. Prokelj obariti u slanoj vodi, ocediti ga od suvišne tečnosti i kratko propržiti na margarinu.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin