Sastojci:
- 700 g boranije
- 2 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 500 g junetine od buta
- 2 dl neutralne pavlake
- 2 jajeta
- juneće supe po potrebi
- 4 kašike palente
- mirođija, ulje
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Junetinu iseći na krupnije kocke, crni luk na kockice a šargarepu na kolutove.
3. Potom dodati šargarepu i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi povremeno dolivajući juneću supu dok meso napola ne omekša. Zatim dodati boraniju i nastaviti sa dinstanjem.
4. Pred kraj dinstanja, kada svi sastojci omekšaju a suvišna tečnost uvri (potrebno je da ostane vrlo malo tečnosti), dodati mirođiju i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju presuti boraniju sa junetinom.
6. Posebno umutiti neutralnu pavlaku i jaja pa preliti preko boranije i odozgo posuti palentom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)