Sastojci:
- 250 g krompira
- 150 g mladog luka
- 8 dl pileće supe
- 30 g putera
- 5 kašike ulja
- 3 dl jogurta
- 2 kašike limunovog soka
- 200 g šampinjona
- 4 kriške tosta
- mešavina začina, so, biber, bosiljak
Priprema:
1. Mladi luk iseći na kolutove, krompir oljuštiti i iseći na kocke, tost takođe iseckati na kocke, a šampinjone na listove.
3. U prženi luk dodati krompir i supu, te poklopiti i dinstati dok krompir ne omekša. Zatim sve izmiksovati u blenderu i vratiti u šerpu.
4. Jogurt naliti u šerpu, dodati šampinjone i začine, pa kuvati dok šampinjoni ne omekšaju.
5. Na malo ulja propržiti tost, bosiljak i mešavinu začina, te dodati u gotovu čorbu.
6. Neposredno pred služenje umešati sok od limuna i posuti percima mladog luka.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)