Sastojci:
- 4 batka sa karabatkom
- 150 g slanine
- 1 veza mladog luka
- 300 g šampinjona
- 100 g putera
- 0,5 dl konjaka
- 4 dl crnog vina
- 2,5 dl pileće supe
- 1/2 veze peršunovog lišća
- 2 čena belog luka
- 150 g tarane
- mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Slaninu iseći na štapiće, mladi luk na kolutove, šampinjone na listove, a beli luk i peršun sitno iseckati. Taranu obariti u slanoj vodi.
3. Kada se plamen ugasi, dodati slaninu, šampinjone, mladi i beli luk, sipati vino i pileću supu, te dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja, dodati taranu i peršun, pa začiniti po ukusu i dobro promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)