Sastojci:
- 4 batka sa karabatkom
- 150 g slanine
- 1 veza mladog luka
- 300 g šampinjona
- 100 g putera
- 0,5 dl konjaka
- 4 dl crnog vina
- 2,5 dl pileće supe
- 1/2 veze peršunovog lišća
- 2 čena belog luka
- 150 g tarane
- mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Slaninu iseći na štapiće, mladi luk na kolutove, šampinjone na listove, a beli luk i peršun sitno iseckati. Taranu obariti u slanoj vodi.
3. Kada se plamen ugasi, dodati slaninu, šampinjone, mladi i beli luk, sipati vino i pileću supu, te dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja, dodati taranu i peršun, pa začiniti po ukusu i dobro promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)