Sastojci:
- 800 g ćurećeg belog mesa
- 2 kašike gustina
- 3 dl neutralne pavlake
- 120 g kiselih krastavaca
- 100 g mesnate slanine
- 1 kašika senfa
- 2 dl juneće supe
- mešavina začina
- 250 g pirinča
- 4 kašike ulja
- šafran, so
Priprema:
1. Mesnatu slaninu iseći na štapiće, a kisele krastavce izrendati na krupno rende.
3. Na masnoći od pečenja propržiti slaninu, pa dodati neutralnu pavlaku, mešavinu juneće supe, gustin i začine po ukusu. Sve zajedno kratko prokuvati da se dobije željena gustina. Zatim vratiti ćuretinu, dodati rendane kisele krastavce i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi sa malo šafrana, ocediti ga od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Četiri kore, čokolada, puding i maline: Recept za Baron tortu koju je Čkalja obožavao
Recept za Baron tortu
28/03/2024
Saznajte višeDivlja čaga, moćno oružje iz Sibira koje čuva vaše zdravlje
Ekstrakt divlje čage je moćni preparat iz Sibira
26/03/2024
Saznajte višeOvako se hranio genije: Nikola Tesla imao je veoma strog režim, a jedan obrok nikada nije preskakao
Ishrana Nikole Tesle bila je specifična
26/03/2024
Saznajte višeLilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
Lilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
25/03/2024
Saznajte višeOvako se sin uči da postane džentlmen i šmeker: Đoković uveo strogo pravilo Stefanu
Pravilo Novaka Đokovića za sina Stefana
23/03/2024
Saznajte višeLepa Brena ima 63 godine i liniju na kojoj joj žene zavide: Tajna je u načinu kuvanja
Saveti Lepe Brene za idealnu težinu
23/03/2024
Saznajte više
Komentari (0)