Sastojci:
- 400 g ćurećeg belog mesa
- 250 g ćureće džigerice
- 200 g putera
- 30 g bekon slanine
- 1 dl biljne pavlake
- 4 kisela krastavca
- 2 kašike konjaka
- 2 kašike limunovog soka
- muskatni oraščić, začin C, biber
Priprema:
1. Ćureće meso i džigericu iseći na kocke, slaninu na štapiće, a krastavce izrendati na sitno rende.
3. Preostali puter penasto umutiti pa sjediniti sa mlevenim mesom, dodati umućenu pavlaku, krastavce, konjak, sok od limuna i muskatni oraščić, te sve dobro promešati i začiniti po ukusu.
4. Pripremljenu paštetu ostaviti u frižideru da odstoji najmanje 60 minuta.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Istina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)