Piletina s kikirikijem

Piletina s kikirikijem

Autor: | 02/09/2013

0

Sastojci:

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 1 praziluk
  • 100 g kikirikija
  • 1 ljuta papričica
  • 2 kašike gustina
  • 0,5 dl soja sosa
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika đumbira u prahu
  • 1 dl belog vina
  • 1 kašika brašna
  • 250 g pirinča
  • 4 kašike ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Piletinu iseći na kocke dimenzija 1x1 cm, praziluk i ljutu papričicu na kolutove, a beli luk sitno iseckati.

2. Isečenu piletinu posuti brašnom pa propržiti na malo ulja, a zatim je izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoći od mesa propržiti praziluk i ljutu papričicu, pa dodati kikiriki i prženu piletinu te promešati.
4. Posebno sjediniti vino, beli luk, soja sos, đumbir, gustin i malo vode pa umešati u prženo meso i povrće, te sve zajedno dinstati dok se masa ne zgusne. Pred kraj kuvanja jelo začiniti po ukusu.
5. Pirinač obariti u slanoj vodi, procediti i služiti kao prilog.

Izvor: Dobra hrana

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin