Sastojci:
- 800 g pilećeg belog mesa
- 1 praziluk
- 100 g kikirikija
- 1 ljuta papričica
- 2 kašike gustina
- 0,5 dl soja sosa
- 3 čena belog luka
- 1 kašika đumbira u prahu
- 1 dl belog vina
- 1 kašika brašna
- 250 g pirinča
- 4 kašike ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Piletinu iseći na kocke dimenzija 1x1 cm, praziluk i ljutu papričicu na kolutove, a beli luk sitno iseckati.
3. U masnoći od mesa propržiti praziluk i ljutu papričicu, pa dodati kikiriki i prženu piletinu te promešati.
4. Posebno sjediniti vino, beli luk, soja sos, đumbir, gustin i malo vode pa umešati u prženo meso i povrće, te sve zajedno dinstati dok se masa ne zgusne. Pred kraj kuvanja jelo začiniti po ukusu.
5. Pirinač obariti u slanoj vodi, procediti i služiti kao prilog.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)