Sastojci:
- 800 g pilećeg belog mesa
- 1 praziluk
- 100 g kikirikija
- 1 ljuta papričica
- 2 kašike gustina
- 0,5 dl soja sosa
- 3 čena belog luka
- 1 kašika đumbira u prahu
- 1 dl belog vina
- 1 kašika brašna
- 250 g pirinča
- 4 kašike ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Piletinu iseći na kocke dimenzija 1x1 cm, praziluk i ljutu papričicu na kolutove, a beli luk sitno iseckati.
3. U masnoći od mesa propržiti praziluk i ljutu papričicu, pa dodati kikiriki i prženu piletinu te promešati.
4. Posebno sjediniti vino, beli luk, soja sos, đumbir, gustin i malo vode pa umešati u prženo meso i povrće, te sve zajedno dinstati dok se masa ne zgusne. Pred kraj kuvanja jelo začiniti po ukusu.
5. Pirinač obariti u slanoj vodi, procediti i služiti kao prilog.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)