Sastojci:
- 500 g mekog brašna tip-400
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- 3,5 dl mleka
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 250 g punjenih zelenih maslina
- so, šećer, origano
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti kvasac, mlako mleko, malo šećera i soli, pa postepeno dodavati brašno meseći ručno sve vreme. Testo mesiti dok ne počne da se odvaja od ruku, a zatim ga ostaviti da miruje 60 minuta. minuta, pa peći u rerni dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)