Ivana Stamenković Sindi otkriva tajnu svoje lepote

Ivana Stamenković Sindi otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 08/09/2013

0


Otkako se sa samo šesnaest godina pojavila na muzičkoj sceni kao članica grupe "Models" Ivana Stamenković Sindi svojom lepotom privukla je pažnju publike. Njen stas mamio je uzdahe, a mnoge žene su odlazile u teretanu da bi imale izvajano telo kao ona. I pošto se pre tri i po godine porodila i na svet donela kćerku Petru, bivša tridesetčetvorogodišnja manekenka brzo je povratila svoju devojačku figuru. U prethodnoj sezoni rijalitija "Veliki Brat" oduševila je gledaoce svojim prirodnim izgledom, jer su tada imali priliku da je vide bez scenske šminke i pompezne garderobe. Zgodna Ivana u rijalitiju je stekla poznanstvo sa kaskaderom Urošem Ćertićem, sa kojim je u emotivnoj vezi, i upravo je on razlog zbog koga lepa Beograđanka blista.

Šta od kozmetičkih preparata i šminke uvek imate u tašni?
- Kada se doteram za izlazak u grad i izađem, nemam običaj da kasnije popravljam šminku. Imam male torbe i trudim se da njihov sadržaj bude uredan, pa ne nosim neseser već samo ono što mi je neophodno, a to ne podrazumeva šminku i kozmetiku.

Šta primećujete na drugim ljudima kada je reč o fizičkom izgled?

- Celulit, šalim se, naravno. Pošto se dugo bavim javnim poslom, a odnedavno se bavim modom i dizajniram iz hobija, prvo primetim da li neko ima upečatljiv stajling, da li se razlikuje i ima stila. Zapažam zapravo sve ekstreme, na primer, ako je neko upadljivo i scenski našminkan preko dana. Dugo sam sarađivala sa profesionalnim šminkerima i s vremenom sam počela da primećujem i najmanje greške, kao i majstorski nanetu šminku. Dok sam sarađivala sa njima veoma dobro sam naučila da se sama našminkam i činim to jednako dobro kao i oni.

Koji detalj prvo primetite na muškarcu?
- Primetim da li ima stila i da li je negovan, kao i da li vodi računa o svom telu i redovno vežba.

Da li ste, dok ste odrastali, od svoje majke "krali" male ženske trikove?
- Moja majka je oduvek vodila računa o izgledu i veoma je negovana. Ona prednost uvek daje preparatima na prirodnoj bazi i ona me je naučila da je kvalitetna krema za lice najvažnija. Majka mi je dala sjajnu osnovu kako genetski tako i savetima, a kasnije su mi stručnjaci iz sveta mode otkrili tajne svog zanata i male neprocenjive trikove kada je reč o negovanom izgledu.

Kako održavate odličnu figuru i ostajete u formi?

- Mnogo pešačim, ali ne treniram i nikada nisam trenirala. Šetnje mi više prijaju od klasičog vežbanja u zatvorenom prostoru poput teretane.

Da li vam je bilo teško da doterate liniju posle porođaja?
- Nije mi uopšte bilo teško. U trudnoći sam dobila nekih dvadeset kilograma, jer tokom tih devet meseci nisam uopšte vodila računa šta jedem već sam osluškivala organizam i jela ono što mi se u tom trenutku tražilo. Odmah posle porođaja kilogrami su se topili sami od sebe i nije mi bio problem da se vratim na staru kilažu.

Koja slavna žena je, prema vašem mišljenju, idel ženstvenosti?
- Ideal lepote i ženstvenosti za mene predstavlja Anđelina Džoli, ona mi je prelepa, ima anđeosko lice i energiju kojom pleni.

Da li ste mlađoj sestri Neveni bili uzor u negovanju dok je odrastala?

- Zajedno smo otkrivale male ženske tajne, i gotovo u isto vreme počele smo da se šminkamo. Ona je sa šesnaest godina postala članica grupe ,,Models" pa je vrlo brzo počela da sarađuje sa šminkerima i stilistima od kojih je, kao i ja, mnogo toga naučila, i sada sama vodi računa o svom izgledu i sama se šminka poput profesionalca.

Šta volite da istaknete šminkom i koji su vaši omiljeni tonovi?
- Za večernji izlazak volim da istaknem oči, dopada mi se tehnika šminke ,,smoki ajs" u crnoj boji, s tim da tada nosim svetao karmin. Preko dana koristim laganu šminku, uglavnom stavim samo sjaj za usne i maskaru.

Plašite li se starosti i bora?
- Ne plašim se jer mislim da je svako doba lepo za sebe i sigurna sam da neću biti iskompleksirana baka kojoj je izgled na prvom mestu i koja se zateže i pravi nakazu od sebe. Mislim da nijedan plastični hirurg ne može da vrati godine unazad. Važno je dostojanstveno stariti.

Kako se oslobađate stresa?

- Šetam, boravim u prirodi i posvetim se kćerki.

Da li vaša kćerka pokazuje interesovanje za šminkanje i doterivanje?
- Ona ima tri i po godine i za sada je mala muškarača koju uopšte ne interesuje sređivanje.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin