Sastojci:
- 2 veća pileća bela mesa
- 100 g suvog vrata
- 16 tankih listova šunke
- 8 manjih kiselih krastavaca
- 4 šnite sira trapista
- 8 crnih maslina
- 16 špargli iz konzerve
- 1 glavica crvenog luka
- 2 šargarepe
- 1 praziluk
- 1/4 glavice kupusa
- 0,5 ml ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Pileća prsa preseći na pola, te svaku polovinu zarezati po sredini i istanjiti tučkom za meso. Suvi vrat i kisele krastavce iseći na štapiće, luk na kolutove, praziluk i kupus na tanke rezance, a šargarepu izrendati.
3. Punjene šnicle i umotane špargle propržiti na vrelom ulju da porumene, šargarepu, kupus i praziluk blanširati u slanoj vodi 5 minuta dok ne omekšaju.
4. Blanširano povrće staviti na tacnu za služenje, preko njega poslagati pečene šnicle, a na vrh svake šnicle zabosti jedro. Špargle prepoloviti pa poslagati sa svake strane šnicle po četiri kako bi izgledale kao vesla, a kolutove luka poslagati odgore po šnicli.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)