Za testo:
- 1 dl ulja
- 5 dl vode
- 250 g griza
- 50 g brašna
- 3 kašike obarenog spanaća
- 6 jaja
Za fi l:
- 250 g pilećeg belog mesa
- 1 dl pavlake
- 2 paradajza
- 3 kisela krastavca
- 100 g majoneza
- 3 kašike ulja
- začin C, kari
Testo:
1. Vodu i ulje pomešati i kuvati dok ne proključa.
2. Skloniti sa šporeta pa dodati griz i brašno, dobro izmešati te ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu masu dodati obaren sitno seckan spanać, začiniti po ukusu pa postepeno dodavati jedno po jedno jaje muteći mikserom sve vreme dok se ne dobije kompaktna masa.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, pripremljen fi l za testo sipati u poslastičarski džak, te istiskivati manje gomile testa na svakih 3 cm.
5. Pripremljeno testo peći u zagrejanoj rerni na 250 °C 25 minuta dok krofne ne porumene sa svih strana. Pečene krofne ostaviti da se ohlade pa ih preseći poprečno na pola.
Fil:
1. Piletinu pržiti na malo ulja sa svih strana dok ne porumeni, ostaviti je da se ohladi pa je sitno iseckati. Krastavac iseći na kockice, a paradajz na kolutove.
3. U svaku princes krofnu staviti po kašiku pripremljenog fi la i jedan kolut paradajza, preklopiti ih, te poslagati na tacnu za služenje.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte višePrvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)