Za testo:
- 1 dl ulja
- 5 dl vode
- 250 g griza
- 50 g brašna
- 3 kašike obarenog spanaća
- 6 jaja
Za fi l:
- 250 g pilećeg belog mesa
- 1 dl pavlake
- 2 paradajza
- 3 kisela krastavca
- 100 g majoneza
- 3 kašike ulja
- začin C, kari
Testo:
1. Vodu i ulje pomešati i kuvati dok ne proključa.
2. Skloniti sa šporeta pa dodati griz i brašno, dobro izmešati te ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu masu dodati obaren sitno seckan spanać, začiniti po ukusu pa postepeno dodavati jedno po jedno jaje muteći mikserom sve vreme dok se ne dobije kompaktna masa.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, pripremljen fi l za testo sipati u poslastičarski džak, te istiskivati manje gomile testa na svakih 3 cm.
5. Pripremljeno testo peći u zagrejanoj rerni na 250 °C 25 minuta dok krofne ne porumene sa svih strana. Pečene krofne ostaviti da se ohlade pa ih preseći poprečno na pola.
Fil:
1. Piletinu pržiti na malo ulja sa svih strana dok ne porumeni, ostaviti je da se ohladi pa je sitno iseckati. Krastavac iseći na kockice, a paradajz na kolutove.
3. U svaku princes krofnu staviti po kašiku pripremljenog fi la i jedan kolut paradajza, preklopiti ih, te poslagati na tacnu za služenje.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)