Sastojci:
- 600 g mekog brašna
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- 3 dl vode
- 200 g šeri paradajza
- 1 dl maslinovog ulja
- 150 g mocarele
- so, začin C, origano, bosiljak
Priprema:
1. Kvasac i malo soli rastopiti u mlakoj vodi, te postepeno dodavati brašno ručno meseći sve vreme.
3. Testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm a zatim iseći jednostrane trouglove (dužina stranice 8 cm).
4. Posebno sjediniti maslinovo ulje, začin C, bosiljak i origano.
5. Paradajz preseći na polovine, te svaku polovinu utisnuti na jedan trougao. Gotove trouglove premazati pripremljenom mešavinom, pa ih poslagati na pleh obložen papirom za pečenje i staviti da se peku u zagrejanu rernu.
6. Pred kraj pečenja pleh izvaditi iz rerne, te na svaki trougao staviti malo seckane mocarele i vratiti u rernu da se zapeče.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)