Sastojci:
- 500 g tankih kora za gibanicu
- 3 praziluka
- 6 kuvanih krompira
- 3 dl kisele pavlake
- 4 jajeta
- 0,5 dl ulja
- 50 g putera
- začin C, biber
Priprema:
1. Praziluk iseći na kolutove, a bareni krompir izrendati na krupno rende.
3. Tiganj sa prženim prazilukom izmaći sa ringle, dodati rendani krompir, pavlaku i jaja, pa polako promešati i začiniti po ukusu.
4. Prve dve kore poprskati uljem, složiti jednu na drugu, te ih premazati sa malo pripremljenog fila, odgore preklopiti trećom korom, a zatim opet naneti fil. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
5. Filovane kore pažljivo urolovati, pa ih staviti u podmazanu tepsiju. Rolat peći u vreloj rerni 45 minuta na 220 °C.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)